Menu

Intrebari frecvente

Am pregatit aici o serie de intrebari legate de fotografia de nunta pe care le primesc cel mai frecvent si raspunsurile la aceste intrebari. Sper ca o parte din intrebarile la care voi v-ati gandit sa apara aici.

Ne-ar placea sa fii fotograful nostru de nunta. Care este procedura de urmat?

Primul lucru este sa va interesati disponibilitatea datei nuntii voastre. Ideal ar fi sa avem si o intalnire fata in fata, in care sa punem la punct toate detaliile. Pentru rezervarea datei este necesar să semnam un contract si sa achitati un avans. Contractul confera de ambele parti garantia seriozitatii colaborarii.

Nu sunt din Ramnicu Valcea, poti totusi sa îmi fotografiezi nunta?

Desigur. Ador calatoriile. Ma deplasez cu placere oriunde in tara.

Cate fotografii vom primi de la nunta noastra?

Nu exista limita de fotografii! Indiferent de pachetul pe care il contractati, voi fotografia tot ceea ce consider ca merita fotografiat, fara a ma restrictiona in vreun fel. Din experienta nuntilor fotografiate in trecut pot sa spun ca veti primi cel mai probabil in jur de 800 – 1.000 de imagini.

Cate fotografii dintre cele pe care le vom primi vor fi prelucrate?

Absolut toate fotografiile pe care le veti primi sunt prelucrate la nivelul corectiilor de baza: contrast, luminozitate, saturatie, crop etc. De asemenea, veti primi o selectie de aproximativ 100 de imagini care beneficiaza de prelucrari suplimentare.

Cat dureaza pana cand vom primi fotografiile?

Prelucrarea fotografiilor este un proces complex. In medie etapa de prelucrare a fotografiilor de la o nunta dureaza intre 40 si 60 de ore (deci intre 5 si 8 zile, la un ritm de lucru de 8 ore pe zi). Prefer sa nu ma grabesc la aceasta etapa, pentru ca ma angajez sa va ofer un produs fotografic de exceptie si intentionez sa imi pastrez promisiunea pentru fiecare eveniment in parte. Acesta este motivul pentru care prin contract imi rezerv o perioada de 12 saptamani de la nunta pentru livrarea imaginilor in format digital. Pe de alta parte, cunosc si cealalta parte a „baricadei“ – stiu cu cata nerabdare  asteptatati sa primiti fotografiile, asa ca incerc sa va scurtez asteptarea cat de mult posibil.

Ce aparatura vei folosi la nunta noastra?

Trusa mea foto contine aparatura fotografica din gama high-end de la Nikon, aparatura care imi permite sa fotografiez in orice conditii si sa am in permanentă rezultate predictibile, fara sa dea rateuri. Pentru situatia (neplacuta, dar posibila) in care ceva din trusa foto se strica in timpul nuntii voastre, detin intotdeauna echipament de backup, astfel incat fotografiile voastre nu vor fi compromise.

Pot primi imaginile brute?

Desi fotografiez exclusiv in format RAW, imaginile vi le livrez in format JPG. Nu v-ar ajuta la nimic sa primiti imaginile brute („RAW“ inseamna brut). Lasand la o parte faptul ca materialul fotografic brut de la o nunta insumeaza aproximativ 100-150GB, ar trebui sa stiti ca pentru a putea vizualiza aceste imagini aveti nevoie de un software specializat. In plus de asta, imaginile brute in sine nu sunt reprezentative pentru produsul finit pe care voi il platiti (si pe care vi-l livrez). Valoarea fotografiilor pe care vi le ofer (in format JPG) este data in buna masura de prelucrarea pe care ele o primesc.

Mi-au placut imaginile de pe blog, dar am vrea sa ne intalnim sa stam de vorba direct.

Desigur! Este chiar recomandabil sa avem o intalnire inainte de a semna contractul.